Happy in balans - Van rups naar vlinder

Gepubliceerd op 6 juli 2024 om 14:21

Inmiddels ben ik komende maandag 8 juli 2024 precies zes maanden met psycho-educatie bezig geweest en heb ik mijn eind evaluatiegesprek van mijn behandeltraject. Ik heb heel veel geleerd wat ik beter niet meer kan doen en hoe ik mijn leven aan moest passen na mijn diagnose ASS. Het snel moe worden gedurende de dag blijft wel een rol spelen, daar kan ik niet echt meer iets in verbeteren en heeft deels ook met mijn leeftijd te maken en het in acht nemen van mijn grenzen en voldoende lichaamsbewustzijn. Als ochtendmens sta ik vroeg op ook op een vrije dag en ga ik bijna altijd vroeg naar bed. Dit ritme past het beste bij mij. In de ochtend doe ik het meest, vooral dingen buiten de deur en huishoudelijk werk en gedurende de dag bouw ik mijn activiteiten langzaam af en neem meer en langere pauzes, zodat ik genoeg rust en hersteltijd heb om goed te kunnen slapen. Een luie lange vakantie thuis of elders is helemaal zo gek niet. Als ik iets wil bekijken qua natuur of cultuur, dan kan ik beter af en toe een dagje uit in Nederland of Duitsland en dan slaap ik aan het eind van de dag weer lekker in mijn eigen bed.

 

Ik wil nu bekijken of het goed blijft gaan zonder GGZ begeleiding en jobcoach ook straks als de herfst en winter weer voor de deur staan. Krijg ik dan weer last van eenzaamheid en minder energie door gebrek aan zonlicht? Gelukkig mag ik nog een jaar bekijken of ik weer een nieuwe afspraak wil maken als ik toch vast dreig te lopen op mijn werk of op een ander levensgebied.

 

Dit blog blijft voorlopig online staan om vooral vrouwen te interesseren hoe je met ASS om kunt gaan, omdat het met veel volwassenen die ASS  hebben niet zo goed gaat in Nederland. Dit is uit recent wetenschappelijk onderzoek gebleken en dit speelt vooral een rol bij volwassen vrouwen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.